Pushberichten in nieuwe Twitter-app voor Android


Twitter heeft versie 2.1 van de eigen Android-app uitgebracht. De applicatie bereikt daarmee hetzelfde functieniveau als die app voor de iPhone. Zo worden vanaf nu meerdere accounts ondersteund.

Wie gemakkelijk wilde switchen tussen verschillende accounts was tot nu toe aangewezen op apps als TweetDeck (recent overgenomen door Twitter). Tegenwoordig kun je ook kiezen voor de native-app van Twitter. In de iPhone-app zat al langer ondersteuning voor meerdere accounts. Deze iPhone-app werd niet door Twitter zelf ontwikkeld, maar was een rebranding van het overgenomen Tweetie.

Twitter

De Android-app is wel in eigen huis gemaakt, en krijgt nu functionaliteit die iPhone gebruikers al langer hadden. Twitter adviseerde ontwikkelaars onlangs zich niet toe te leggen op de het maken van Apps om mee te twitteren. Het bedrijf wil controle houden over de gebruikerservaring, en dwong UberTwitter om de naam 'Twitter' te laten vallen. De app gaat nu door het leven als 'UberSocial'. De nieuwe Twitter-app is te krijgen in de Android Market.

Bron: Blog.twitter.com



Praat mee over dit artikel