Nokia kondigt kleintje Lumia 530 aan


Nokia heeft zojuist een nieuwe Windows Phone aangekondigd onder versie 8.1. Het gaat om de 4 inch kleine Lumia 530 met volgens Nokia krachtige specificaties, een prijs onder de 100 euro en een batterij met een standbyduur van 22 dagen!

Als dat laatste waar is dan kan de Lumia 530 direct een prijs in ontvangst nemen voor smartphone met langste standbytijd. Om aan de getallen te komen moet je vermoedelijk alle netwerkverbindingen uitschakelen. En daarmee is het per definitie geen telefoon meer. Los van de optimistische duur krijg je een Windows Phone van nog geen 100 euro met een 5 inch camera en een quadcore processor.

Nokia Lumia 530
De vrolijk geprijsde Nokia Lumia 530

Hiermee is het de gedoodverfde opvolger van de populaire Lumia 520, die momenteel als best lopende Windows Phone te boek staat. De Nokia Lumia 530 krijgt met een schermresolutie van 854 x 480 net iets meer pixels en ook de processor is fractioneel hoger geklokt. Iets wat echter nog steeds ontbreekt is 4G. Op andere punten ga je echter op achteruit. Zo ontbreekt de autofocus (camera Lumia 530 is fixed-focus), schiet je video in een lagere resolutie (van HD naar FWVGA) en wordt het interne geheugen gehalveerd van 8 naar 4 GB.

Cortana, Action Center en Word Flow

Al met al een zeer kleine update dus maar wel een met Windows Phone 8.1 voorgeïnstalleerd en dus toegang tot Cortana, Action Center en het Word Flow-toetsenbord. Naast een reguliere uitvoering komt er ook een Lumia 530 Dual SIM uit. Nokia begint in augustus met de levering van het toestel. Wanneer het toestel dan in de Nederlandse winkel ligt is nog onbekend.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel