Nederlanders niet loyaal aan smartphone OS


Bijna de helft van de Nederlanders is onlangs van besturingssysteem geswitcht. Het minst wisselden Android-gebruikers; veel hadden daarvoor ook al een Android. Vooral ouderen bleven trouw aan een smartphone-platform.

Het wisselen van besturingssysteem is overigens niet altijd het gevolg van ontevredenheid. Een goede deal of een overtuigend verkooppraatje in de telefoonwinkel wil nog wel eens wonderen doen. Bovendien moesten veel BlackBerry OS 7 en Symbian-gebruikers noodgedwongen op iets anders overstappen omdat er simpelweg geen nieuwe modellen van uitkwamen. Zo stapten BlackBerry-gebruikers voornamelijk over op iOS terwijl Symbian-gebruikers hun heil bij Windows Phone zochten. Veel waren dat er echter niet, het totale Nederlandse marktaandeel van Windows Phone blijft steken op 3%.

Mobile phone platforms
We houden van wisselen!

Android en iOS groeiden beiden sterk. Slechts 44% van de mensen met een iPhone had daarvoor ook een iPhone. Bij Android ligt dat percentage op 68%. Wie eenmaal een Android-telefoon heeft gehad stapt niet snel over op iOS. Een percentage van 29% stapte over van Android naar iPhone. Hoeveel procent andersom overstapte van iPhone naar Android vermeldt de bron niet maar het percentage ligt in ieder geval niet hoger dan 32%.

Bron: Telecompaper.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel