Xiaomi kondigt Mi A2 en A2 Lite aan onder Android One


Xiaomi heeft zojuist in Spanje twee nieuwe smartphones met Android One onthuld; de Mi A2 en de Mi A2 Lite. Beide toestellen borduren voort op de eerdere Mi A1; het bedrijfs eerste onder Android One. Blijkbaar was dat succes groot genoeg om meteen met 2 opvolgers te komen.

De Xiaomi Mi A2 is de meer conservatieve opvolger van de A1. Het toestel kent een langgerekt rechthoekig scherm van 6 inch groot maar toch met relatief dunne schermranden. De schermverhouding komt hierdoor uit op een moderne 18:9. Achterop vinden we nog altijd een dubbele camera, ditmaal met een 20 en 12 megapixel sensor. Toch gaat het aantal megapixels voorop er het meest op vooruit; van 5 naar 20 megapixel. Dankzij kunstmatige intelligentie moet je hiermee goede selfies kunnen schieten.

Xiaomi Mi A2 Blue
Xiaomi Mi A2 in blauw

Drijvende kracht van de Mi A2 is een Snapdragon 660-processor. Dat is een zeer geschikt mid-range model van Qualcomm op maximaal 2,2 GHz. Met 4 GB aan werkgeheugen is er voldoende geheugen om snel van apps te kunnen wisselen zonder haperingen. Het opslaggeheugen begint bij 32 GB en loopt via 64 op naar 128 GB maar is via een geheugenkaart uit te breiden. Die laatste krijgt meteen ook meer werkgeheugen mee; 6 GB. Maak je gebruik van de geheugenkaartslot dan verlies je wel de mogelijkheid om een tweede nanoSIM-kaart te plaatsen. Het gaat hier dus om een hybride Dual SIM-telefoon. Opladen gaat met USB-C maar in tegenstelling tot z'n voorganger ontbreekt ditmaal een reguliere 3,5 millimeter audio-jack aansluiting. De Xiaomi Mi A2 draait Android 8.1 Oreo en is onderdeel van het Android One-programma wat inhoudt dat maandelijks beveiligsupdates worden uitgerold en nog twee Android-updates krijgt.

Xiaomi Mi A2 Lite

Bracht Xiaomi meteen de Mi A2 Lite uit; een toestel met de inmiddels bekende notch. Qua specificaties komt het toestel, los van het scherm, aardig overeen met de vorig jaar aangekondigde Xiaomi Mi A1. Denk aan een dubbele camera achterop, 5 megapixel selfieschieter en Snapdragon 625-processor. Enig verschil is dat de tweede camera achterop niet een dubbele 12 megapixel sensor heeft maar één 12 en één 5 megapixel sensor.

Xiaomi Mi A2 Lite Blue
Xiaomi Mi A2 Lite in blauw

Hier wel een 3,5 mm audio-jack en ook opvallend; de Xiaomi Mi A2 Lite slikt zowel een dubbele simkaart als geheugenkaartslot tegelijk. Er zijn uitvoeringen van 3 en 4 GB aan RAM-werkgeheugen. Beiden komen met 64 GB opslag met de mogelijkheid om een apart geheugenkaartje bij te plaatsen. Verwacht de A2 Lite voor een bedrag beginnend vanaf 179 euro in de winkels. Beschikbare kleuren zijn Black, Gold en Blue. De Mi A2 start vanaf 249 euro en is eveneens in Black, Gold en Blue verkrijgbaar. Enig slecht nieuws; Nederland bevindt zich niet in de officiële lijst van beschikbare landen. Toch vermoeden we dat beide modellen dankzij de grijze import ons land bereiken, zo is de A2 hier namelijk al als pre-order
te bestellen.


Prijsvergelijker Xiaomi Mi A2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Gold Refurbished
€ 120,99 € 120,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Xiaomi Mi A2


Prijsvergelijker Xiaomi Mi A2 Lite
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Black Refurbished
€ 101,99 € 101,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Xiaomi Mi A2 Lite


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel