Chrome beleeft vliegende start op iOS

· 1 reactie


Sinds Google een versie van Chrome voor de iPhone en iPad heeft vrijgegeven heeft het al bijna 1,5 procent marktaandeel bemachtigd. Vooral knap als je bedenkt dat Google met Chrome for iOS zich in het hol van leeuw waagt.

Dat percentage klinkt niet veel maar besef dat Chrome for iOS nog maar een maand verkrijgbaar is voor de iPhone en dat het niet als standaard browser ingesteld kan worden. Bovendien mag Chrome niet gebruik maken van de veel snelere V8 Javascript-engine waarmee Safari werkt.

Chrome for iOS adaption

Er is trouwens een manier om van Chrome toch de standaardbrowser te maken. Mocht je iPhone gejailbreakt zijn kun je gebruikmaken van BrowserChooser. Als je echter niet zover wilt gaan kun je middels Javascript er toch voor zorgen dat bladwijzers in Chrome openen via de tip van Jon Abrams.

Overigens is het percentage berekend door Chitika dat mobiele advertenties monitort van Amerikaanse en Canadese gebruikers. Natuurlijk is het maar een schatting maar ook wij zien in onze omgeving mensen steeds vaker van Chrome gebruikmaken.

Bron: Chitika.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel