Firmware Update Friday - Week 30 2009

· 4 reacties


Tijd voor iets nieuws. We gaan vanaf nu elke vrijdag berichten welke telefoons een firmware update hebben gekregen. Tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Met deze week de Nokia 5800 XpressMusic, Palm Pre, T-Mobile G1 en de HTC Touch Diamond2.

Nokia 5800 XpressMusic

Hij is er nog niet, maar er zit een update aan te komen voor de Nokia 5800 XpressMusic. Hierin zal onder andere kinetic scrolling in zitten, een vernieuwd homescreen en zal de camera een betere performance krijgen. Al met al lijkt het erop dat Nokia de 5800 XpressMusic wat meer gelijk wil trekken met de nog niet te verkrijgen 5530 XpressMusic die naar verluidt over dezelfde functies beschikt.

Palm Pre

Nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar wel een update voor de Palm Pre. Waarom is dit interessant? Omdat er nieuwe functionaliteit in zit en de synchronisatie met iTunes herstelt is! Hiermee is de strijd tussen Palm en Apple flink verstevigd.

Het opmerkelijkst aan webOS 1.1, het besturingssysteem van de Pre, is natuurlijk het herstellen van de sync mogelijkheid tussen de Pre en iTunes, die Apple eerder nog onschadelijk had gemaakt. De vraag is alleen hoe lang het gaat duren voordat Apple hem weer onschadelijk gaat maken.

Maar er is meer, zo zouden er diverse optimalisaties hebben plaatsgevonden. Bijvoorbeeld in het scrollen in lange lijsten, maar ook het opstarten van applicaties zou sneller verlopen. De Pre wordt overigens nog voor de feestdagen in Nederland verwacht.

T-Mobile G1

Ook goed nieuws voor eigenaars van de T-Mobile G1. T-Mobile heeft namelijk van de week een kleine firmware update uitgerold die de nodige bug fixes bevat. Wat de nieuwe build, genaamd CRC1, precies voor oplossingen brengt is men het nog niet over eens maar algemeen wordt aangenomen dat voornamelijk ontwikkelaars hier profijt van hebben. Zij die dus voor het apparaat ontwikkelen en niet de doorsnee gebruiker.

HTC Touch Diamond2

En we sluiten deze sessie af met een nieuwe ROM upgrade voor de HTC Touch Diamond2. De upgrade volgt vrij snel na een recentelijke hotfix. HTC geeft in de realsenote's eigenlijk toe dat men iets vergeten is in het tabblad Stocks/Aandelen in TouchFLO en probeert dat met deze upgrade goed te maken.

Diamond2 eigenaren kunnen de nieuwe ROM vanaf de HTC Support site downloaden.

Tot volgende week, voor een nieuwe Firmware Update Friday.



Praat mee over dit artikel