Firmware Update Friday - Week 26 2010

· 1 reactie


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Google Nexus One, Sony Ericsson Xperia X10, Nokia 6700 Classic, E71 en de E66.

Google Nexus One - FRF85B / FRF91

We beginnen deze goed gevulde Firmware Update Friday met een update voor de Google Nexus One. En wat voor één! Android 2.2 staat voor je klaar..! Er circuleren twee firmwares; FRF85B en FR91. Het maakt niet uit welke je krijgt; beiden brengen je naar Froyo.

Downloaden gaat via OTA, dus je Nexus One zal er vanzelf om vragen. Laat ons weten als je update gelukt is?

Sony Ericsson Xperia X10

Iets minder geluk hebben de eigenaren van de X10. Weliswaar een update voor hen, maar niet Android 2.2, laat staan 2.1. Het gaat hier om een tussentijdse update om het toestel voor te bereiden op Android 2.1. Een versienummer hebben we niet, maar dat mag het probleem niet zijn.

Toch is het de moeite méér dan waard de update binnen te halen. De update bevat namelijk een aantal verbeteringen en nieuwigheden. Zo is er de mogelijkheid je contactpersonen, oproepen, berichten, bookmarks en instellingen te 'backuppen' en later te 'restoren'. Sony Ericsson heeft verder gesleuteld aan de camera-toepassing, multimediaplayer en toetsenbord. De gebruiksvriendelijkheid zou erdoor verbeterd moeten zijn. Sowieso moet dankzij wat aanpassingen het toestel overal een stuk sneller zijn. Ook aan de batterij wordt gedacht; die moet het langer volhouden.

De update is beschikbaar via de PC Companion software maar kan ook via FOTA (Firmware Over The Air) binnengehaald worden. Wat jij wilt.

Nokia 6700 Classic - sw13.10

Voor eigenaren van de tijdloze 6700 Classic wacht ook een verrassing. Een verse update met nieuwe software en talloze verbeteringen.

Het belangrijkste verschil? Gratis turn-by-turn navigatie! Mocht je nog meer redenen nodig hebben om de update binnen te halen, lees dan verder. Zo is er een verbeterde camera-toepassing, stabielere Stereo Bluetooth verbindingen, een sneller menu en daarnaast is de algehele stabiliteit ook nog eens verbeterd!

Downloaden gaat via Nokia's eigen Software Update software voor de PC. Vergeet voor de zekerheid niet vooraf een back-up te maken.

Nokia E66, E71 - v500.21.009

Ook nieuw is versie 500.21.009 voor het zakelijk duo E71 en E66. Het gaat hier niet om een spectaculaire update met nieuwe functies, maar om een maintenance update met vooral verbeteringen. SymbianWorld heeft een volledige changelog.

De update is via Nokia Software binnen te halen. Vergeet niet vooraf een back-up te maken.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe Firmware Update Friday!Praat mee over dit artikel