Firmware Update Friday - Week 27 2012

· 2 reacties


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Nokia Asha 200, Asha 300, X3-02, N9, HTC Incredible S, de Samsung Galaxy S III en de Galaxy Nexus.

Vooral Nokia beleefde een drukke week als het om firmware updates gaat. Maar liefst vier verschillende telefoons uit geheel verschillende segmenten ontvingen een nieuwe update.

Nokia Asha 200 - v11.56

De eerste Nokia die we bespreken is de Asha 200. Dit relatief eenvoudig messagingtoestel werd afgelopen week geüpdatet naar versie 11.56. In deze nieuwe versie zit Nokia's nieuwste browser, kunnen vanaf nu de APN's handmatig worden ingevoerd en bevat diverse verbeteringen.

Nokia Asha 300 - v7.49

Een andere Asha kreeg ook een nieuwe update; de Asha 300. Ook in deze nieuwe versie Nokia's nieuwste internetbrowser, maar ook verbeteringen in de weergave van binnenkomende oproepen, een fix voor het synchroniseren van contacten vanaf een Symbian-telefoon en diverse andere bugfixes en verbeteringen.

Ook voor de Asha 300 geldt dat update Over-The-Air kan, maar ook met Nokia Suite. Zoals altijd wordt het maken van een update vooraf sterk aangeraden.

Nokia X3-02 - v7.32

Verder nog een update voor de Nokia X3-02. Versie 7.32 brengt naast een verbeterd geluidsniveau in handsfree modus en bugfixes ook de Lite-versie van Angry Birds met zich mee.

Nokia N9 - PR1.3

De meest besproken firmware was echter die van de Nokia N9. Nokia's wellicht allerlaatste MeeGo-toestel ontving afgelopen week PR1.3 dat ruim duizend verbeteringen met zich mee brengt. Het is niet ondenkbaar dat dit de allerlaatste versie is die de N9 krijgt, enkele hooggeplaatste MeeGo-medewerkers verlieten na het uitbrengen van PR1.3 het bedrijf.

De wijzigingen en verbeteringen zitten hem onder andere in de mail-toepassing, Facebook en Twitter. Voor een volledige lijst met verbeteringen kijk je op http://swipe.nokia.com/.

HTC Incredible S - Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Verder ook goed nieuws voor eigenaren van een Incredible S. HTC maakt haar belofte om Ice Cream Sandwich uit te brengen waar en dat schijnt dan ook deze week gebeurd te zijn. ICS is weliswaar niet meer de allerlaatste versie van Android, het bevat wel verbeteringen ten opzichte van z'n voorganger 2.3 Gingerbread.

Samsung Galaxy S III - i9300XXLFB

Ons bereikte verder informatie over een update van het vlaggenschip van Samsung; de Galaxy S III. Alhoewel niet direct duidelijk is of deze update ook voor Nederlandse exemplaren geldt hebben we hem hier wel genoemd.

Veel veranderingen zijn tot op heden niet opgemerkt, al lijkt er een helderheidinstellingen in het notificatiescherm te zijn bijgekomen.

Galaxy Nexus - 4.0.4

Tot slot een kleine update voor de Galaxy Nexus. Dit toestel dat vooral door Google wordt gebruikt voor nieuwe Android-versies stond eerder deze week in de schijnwerpers omdat Apple de verkoop ervan succesvol wist te verbieden in de VS. Deze update moet dat probleem verhelpen. Later deze maand krijgt het toestel als het goed is de Jelly Bean update.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel