iPhone 4 aangekomen in Nederland


Met een gongslag lanceerde Bart Weijermars, directeur van T-Mobile Nederland, vanmorgen de iPhone 4 in Nederland. De komst van het nieuwe toestel van Apple was reden voor Euronext in Amsterdam om Weijermars de beursdag te laten openen.

Het is een bijzondere dag voor veel Apple-fans, die zich niets van de antenneproblemen van de iPhone 4 aan lijken te trekken. De inschrijving was massaal, aldus T-Mobile. Cijfers wil het bedrijf helaas niet vrijgeven. Bij sommige winkels stonden vandaag mensen in de rij voor de nieuwe telefoon. Zij kunnen zich alleen inschrijven, want winkeliers hebben de iPhone 4 nog niet op voorraad. De voorintekening op internet stond alleen open voor klanten van T-Mobile. Sommigen van hun krijgen vandaag de telefoon, anderen moeten nog even wachten.

P1
Opening van NYSE Euronext door Bart Weijermars, directeur van T-Mobile Nederland

Volgens woordvoerder Priscilla Tomasoa van T-Mobile is de lancering van het toestel niet alleen voor Apple-fans een mooie dag. "De lancering van een iPhone blijft bijzonder, ook in vergelijking met andere toestellen. Voor de iPhone is altijd extra aandacht."

Speciale genodigde

Speciale genodigde voor de bijeenkomst was Edwin Driessen. Twee jaar geleden was hij de eerste die een iPhone 3G bemachtigde. Driessen, een verzamelaar van alle Apple-gadgets, was nu de eerste consument die de iPhone 4 in handen kreeg. Directeur Weijermars kreeg de iPhone dinsdag al. Hij nam Apple's nieuwe speeltje gisteren in gebruik.

Driess
Hij heeft hem weer!

Driessen liet zich niet door de negatieve berichtgeving beïnvloeden toen hij zich inschreef voor de nieuwe telefoon, hoewel hij toch even twijfelde. Hij ging toch overstag, en neemt de berichtgeving over de iPhone met een korreltje zout. "Ik kan me niet voorstellen dat een bedrijf dat zulke prachtige producten op de markt brengt een ontwerpfout maakt."

Netwerkproblemen

Ook de storm van kritiek op T-Mobile zelf lijkt te zijn uitgeraasd. Volgens Weijermars kan het netwerk van T-Mobile door capaciteitsverdubbeling de komst van nieuwe iPhone-klanten goed aan. "We hadden de netwerkproblemen natuurlijk liever niet gehad. Er zullen klanten geweest zijn daarom afscheid hebben genomen van T-Mobile."

Wie nu een iPhone 4 wil bemachtigen moet even geduld hebben. Weijermars: "We gaan uit van een levertermijn van acht tot tien weken, maar het kan zijn dat het iets sneller gaat. We hebben genoeg iPhones besteld, maar we weten nu nog niet hoeveel er geleverd worden door Apple."

Microsim

De iPhone 4 is de eerste smartphone die werkt met een microsim. T-Mobile levert aan alle klanten die het toestel kopen een nieuwe simkaart. Bijknippen van een oude simkaart is mogelijk, maar wordt door het bedrijf afgeraden.

Met telefoon
Weijermars met de iPhone 4
Beurs
NYSE Euronext

Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel