The Phone House kondigt reorganisatie aan

"Pijnlijk, maar logisch gevolg"


Telefoonretailer Phone House gaat reorganiseren. Hierdoor verdwijnen een aantal filialen en daarmee ook arbeidsplaatsen. Uiteindelijk wil het zich meer op de online activiteiten van phonehouse.nl en Typhone richten.

In een poging het veranderde klantgedrag het hoofd te bieden kondigde The Phone House eerder al samenwerkingsverbanden aan met Media Markt, Saturn en de Bijenkorf in de vorm van shop-in-shops. Blijkbaar met onvoldoende resultaat want een grootschalige reorganisatie is nu onvermijdelijk. Bij The Phone House zien ze dat echter als pluspunt; "Voor klanten van Phone House betekent de omnichannel aanpak dat zij makkelijker en via meer kanalen de Phone House dienstverlening kunnen ervaren en producten kunnen aanschaffen".

Phone House filialen in Nederland
Hiervan gaan een aantal dicht

Naast de sluiting, samenvoeging en het afstoten van 50 filialen gaan The Phone House zich meer richten op online verkoper Typhone dat sinds 2008 eigendom is. Als uiteindelijk alle shop-in-shop formules gerealiseerd zijn zullen er per saldo 5 filialen minder zijn dan nu het geval is. Ontslagen zijn hierbij onvermijdelijk en is volgens The Phone House een "pijnlijk, maar logisch gevolg". Volgens schattingen gaat het om in totaal 200 fte. Phone House laat zich nog uit over welke winkels er zullen verdwijnen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel