Samsung brengt langverwachte Galaxy S5 mini uit


Samsung bracht van haar laatste twee vlaggenschepen al een mini-variant uit. Die van de Galaxy S5 liet langer dan gebruikelijk op zich wachten. Samsung komt vandaag over de brug en brengt ons de "compacte en stijlvolle" Galaxy S5 mini.

In vergelijking met z'n voorganger krijgt de Galaxy S5 mini een groter scherm met een hogere resolutie. Vreemd genoeg gaat de processorsnelheid omlaag van 1,7 GHz op de S4 mini naar 1,4 GHz op de S5 mini. Welke processor Samsung precies gebruikt blijft nog even onduidelijk, het gaat in ieder geval om een quadcore variant.

Samsung Galaxy S5 mini

Net als de grotere S5 krijgt de Galaxy S5 mini een hartslagmonitor en vingerafdrukscanner mee. Ook is de telefoonbehuizing water- en stofbestendig met een IP67-certificering. Ook op het gebied van software zijn er overeenkomsten. Zo treffen we de Ultra Power Saving-modus, S Health en Kids Mode aan. Samsung brengt de S5 mini begin juli uit in Rusland en andere landen volgen daarna geleidelijk. Prijzen zijn helaas nog niet bekendgemaakt. De beschikbare uitvoeringen zijn Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel