Acer kondigt eerste Windows 8 tablets aan


Acer heeft met de Iconia W700 en de Iconia W510 één van de eerste Windows 8 tablets laten zien op het Computex-event in Taiwan. Er zullen de komende dagen vermoedelijk nog veel meer volgen.

Windows 8 is het eerste OS van Microsoft dat eindelijk echt tabletvriendelijk is, en dat zullen we weten. Fabrikanten zullen tijdens het Computex-event dat momenteel in Taiwan plaatsvindt hun visie op Windows op tablets aan de wereld laten zien. Acer is één van de eersten met de introductie van de Iconia W700 en de W510.

Acer Iconia W700 with dock/cradle
Acer Iconia W700 met dock

De Acer Iconia W700 is een 11,6 inch tablet met een Full HD resolutie. Een volledige lijst met specificaties is er nog niet, maar een prijs heeft het beestje al wel; tussen de 799 en 999 Amerikaanse dollars. Daar krijg je dan wel een Intel Ivy Bridge processor voor terug, Intel's nieuwste generatie socs. Het gaat hier dus niet om een Windows on ARM-tablet. Er is een optioneel verkrijgbare dock voor de Iconia W700 beschikbaar om de tablet in verschillende hoeken te plaatsen.

Acer Iconia W510

Daarnaast kondigde Acer de Iconia W510 aan die ons wel wat aan de Asus Transformer doet denken. Een toetsenbord kan dienst doen als dock waarmee je in feite een ultrabook/netbook-achtige computer krijgt. Het scherm van de W510 is met 10,1 inch wel iets kleiner dan de W700 maar de Full HD-resolutie blijft wel hetzelfde.

Acer Iconia W510 in keyboard dock
Acer Iconia W510 met toetsenbord

Acer belooft een batterijduur van 18 uur zolang hij maar in het toetsenbord gedockt is. Prijzen liggen tussen de 599 en 799 Amerikaanse dollar. Wanneer beide tablets op de markt verschijnen is niet bekend gemaakt.



Praat mee over dit artikel