"Hou je mobiele telefoon niet te dicht bij je hoofd"

· 6 reacties


De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om je mobiel niet te dicht bij je hoofd te houden. De organisatie sluit een verband tussen kanker en veelvuldig mobiel bellen niet langer uit.

De WHO kwam tot de conclusie na het bestuderen van een aantal papers van wetenschappers die op tafel kwamen bij een bijeenkomst van internationale agentschap voor kankeronderzoek IARC in Lyon. Wetenschappers hebben echter niet onomstotelijk vastgesteld dat er een verband tussen GSM-gebruik en een hersentumor bestaat, maar het WHO neemt het zekere voor het onzekere.

Vrouw met telefoon
Zo hoort het dus niet...

Ingedekt

Het risico is volgens de organisatie erg klein. Bij zeer veel gebruik van een mobiele telefoon aan je oor is een verband met kanker niet uit te sluiten. Fabrikanten van mobiele telefoons houden al langer rekening met dit scenario. Om klachten van klanten met een hersentumor te voorkomen, staat al jaren in de handleiding dat je het toestel tijdens het bellen enkele centimeters van je hoofd moet houden. Mocht iemand Apple aanklagen vanwege medische problemen na het gebruiken van een iPhone, dan heeft het bedrijf zich alvast ingedekt.

Via: Volkskrant.nl


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel