Nokia moderniseert C5 met 5MP camera


De Nokia C5-00 is door zijn Finse maker van een stevige update voorzien. De camera van het toestel is verbeterd, en kopers van het toestel krijgen binnenkort meer geheugen voor hun geld. Het toestel gaat nu als C5 5MP door het leven.

Voorheen werd de C5-00 geleverd met een 3.2 megapixel camera. Dat wordt met het nieuwe model een 5 megapixel-exemplaar. De maximale resulutie van de foto's van de C5 5MP worden daarmee opgekrikt naar 2592 x 1944. De maximale video-resolutie blijft hangen op 640 x 480 pixels. Nokia plaats daarnaast behoorlijk wat geheugen bij. De opslagruimte op het toestel gaat van 50 naar 270 MB, het ROM geheugen verdubbelt van 256 naar 512 MB, en ook RAM-geheugen wordt bijgeplaatst: het toestel gaat van 128 naar 256 MB.

Nokia C5 5MP white
Nokia C5 5MP

De Nokia C5 5MP, zoals de officiële naam van het geüpdatete toestel luidt, heeft een klassiek monoblock-model, met een nummertoetsenbord en zonder touchscreen. De toestel komt in de kleuren 'white', 'warm grey' en 'black'. Met Symbian S60 wordt het toestel wel geleverd met een smartphone-OS, hoewel het helaas niet om de meest recente versie gaat. Installeren van apps blijft echter tot de mogelijkheden behoren, want in Symbian S60 heb je net als in nieuwere edites van Symbian de Ovi Store. In reactie op vragen van NieuweMobiel.NL laat Nokia Nederland weten dat het nog onbekend is of en wanneer het toestel naar Nederland komt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel