Nokia 2.2 officieel met Android One en verwisselbare covers


HMD Global wil iedereen aan Android One. Het brengt daarom de 119 euro kostende Nokia 2.2 uit. Naast Android One beschikt het toestel over verwisselbare achterkantjes. Iets wat we al jaren niet meer gezien hebben.

Telefoons moesten de laatste jaren van glas zijn, daarna van metaal en inmiddels weer van glas. Dat oogt premium, voelt goed aan en levert lekker dunne telefoons op. De Nokia 2.2 is van plastic. Lekker goedkoop om te maken en door de achterkant verwisselbaar te maken kun je nog eens van kleur wisselen. Ideaal voor als je hem zat bent.

Nokia 2.2
Nokia 2.2 brengt Android One naar de massa

Er zijn Nokia Xpress-on covers beschikbaar in de kleuren Pink Sand, Ice Blue en Forest Green. Doordat de achterkant er af kan kun je de batterij ook zelf verwisselen. Die is met 3000 mAh aan de gemiddelde kant maar zeker niet zuinig. Het scherm meet een keurige 5,71 inch en draait een nette HD+ resolutie waarbij de verhouding uitkomt op 19:9. Om ruimte te maken voor de 5 megapixel selfiecamera zit er bovenin een inkeping in het scherm. Een notch dus, iets wat we nog niet vaak zagen bij een instapmodel voor dit bedrag.

Nokia 2.2 in de winkel

HMD Global hoopt de Nokia 2.2 halverwege juni in de winkels te hebben voor een adviesprijs van 119 euro. Daarmee is het op moment van schrijven niet de goedkoopste Android One-telefoon. De al langer verkrijgbare Nokia 3.1 en Nokia 5.1 zijn hem inmiddels in prijs voorbij gegaan. Naast de kleurrijke achterkantjes is de 2.2 zelf in de kleuren Steel en Tungsten Black verkrijgbaar.


Prijsvergelijker Nokia 2.2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Steel
€ 96,02 € 96,02   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia 2.2


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel