Kleinere BlackBerry Z5 lekt uit


Kleinere BlackBerry Z5 lekt uit

Momenteel kennen we de high-end Z10 en z'n toetsenbord-broertje de Q10. Onlangs kwam daar de Q5 bij die iets lager geplaatst is. Mogelijk dat daar binnenkort deze Z5 aan wordt toegevoegd, een instap-variant van de Z10.

Het idee spreekt ons aan. Een instapversie van de Z10, voor iets minder geld. BlackBerry 10 ondersteunt momenteel geen andere schermresoluties dan we in de Z10 en Q10 (en dus de Q5) vinden. De Z5 zou dus net als de Z10 moeten werken met een 768 x 1280 pixels resolutie. Tenzij ze daar in Waterloo een nieuwe schermresolutie gaan introduceren maar dat lijkt ons sterk. Mogelijk dat de Z5 dus ook met dezelfde schermdiagonaal van 4,2 inch gaat werken als de Z10. En dat zijn geen misselijke specs voor een 'instapmodel'.

BlackBerry A10?

Over een opvolger van de Z10 wordt trouwens ook al gesproken. Dit model krijgt de codenaam A10 mee en moet BlackBerry's nieuwe vlaggenschip worden. Het nieuwe model moet voor de feestdagen worden aangekondigd en qua specs redelijk gelijk zijn aan de Z10, wellicht met nieuwere componenten.

Bron: BerryFlow.com, CNET


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel