Liquid S1 is Acer’s eerste phablet


Acer begeeft zich voor het eerst op de phablet-markt met deze 5,7 inch grote Liquid S1. Het apparaat moet dankzij z'n relatief lage prijs vooral gezien worden als een instap-phablet.

Ondanks het grote schermoppervlakte heeft Acer toch voor een 720p-resolutie gekozen. Hierdoor komt de PPI niet erg hoog uit. Iets wat ook ontbreekt is ondersteuning voor 4G. Onderweg supersnel internetten zit er dus niet in. Iets wat ook ontbreekt is een Android-skin. Het toestel draait vanuit de doos Android 4.2 Jelly Bean waaraan Acer ogenschijnlijk weinig heeft aangepast.

Acer Liquid S1

De Liquid S1 is daarmee een budget-phablet. Het apparaat krijgt een adviesprijs van €349 en beschikt daarom niet over de nieuwste processor van Qualcomm of Nvidia. Onder de motorkap ligt een MediaTek quadcore processor die op 1,5 GHz draait. Het RAM-geheugen komt uit op 1 GB wat wel wat krap is vandaag de dag, maar omdat er vrijwel geen skin aanwezig is moet dit genoeg zijn. De batterij komt uit op 2.400 mAh en er is 8 GB aan geheugen aanwezig. Er komt ook een Duo-variant uit waarmee je twee simkaarten tegelijkertijd kunt gebruiken. De S1 ligt vanaf het derde kwartaal in de Nederlandse winkel.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel