HTC onthult nieuwe Android telefoon met vernieuwde interface

· 1 reactie


HTC heeft zojuist in London de HTC Hero officieel aan de wereld voorgesteld. Dit nieuwe Android toestel onderscheidt zich omdat het voorzien is van de nieuwe Sense gebruikersinterface. Android zag er nog nooit zo gelikt uit.

Afbeeldingen van de Hero waren allang uitgelekt, dus daar zit hem het nieuws niet in. Wel nieuw is de geheel nieuwe gebruikersinterface die HTC aan de Hero heeft meegegeven. Ze noemen het zelf Sense, en het is eigenlijk TouchFLO voor Android. Je zult dus veel TouchFLO functies terugvinden op het Android platform. Met HTC Sense kun je de gebruikersinterface geheel aanpassen aan je eigen behoeften en toepasbaar is op zowel alle nieuwe Windows Mobile als Android-toestellen van HTC. Nieuw is verder dat er een privé en zakelijk profiel is.

HTC onthult nieuwe Android telefoon met vernieuwde interface
De witte HTC Hero is voorzien van een laagje teflon

De HTC Hero zelf is voorzien van een Qualcomm processor draaiend op 528 MHz en beschikt verder over een HVGA touchscreen, 3.5G en WiFi netwerkondersteuning, geïntegreerde GPS ontvanger, een 3.5 mm audio jack voor je eigen koptelefoon, 5 megapixel camera inclusief autofocus en geotagging en tot slot over de nodige sensoren zoals een kompas en bewegingssensor.

HTC Sense

"Met HTC Sense en de HTC Hero geven we gebruikers een meer natuurlijke manier om mensen te bereiken en toegang te krijgen tot belangrijke informatie", zegt Peter Chou, CEO van HTC. "Voor de ontwikkeling van deze flexibele interface hebben we gekeken hoe mensen echt met elkaar communiceren en leven. Met HTC Sense bieden we iedereen een bijzondere en geheel eigen gebruikerservaring waardoor onze toestellen nog gebruiksvriendelijker worden."

HTC onthult nieuwe Android telefoon met vernieuwde interface

HTC Sense is geïnspireerd op drie principes: 'Make it mine', 'Stay Close' en 'Discover the Unexpected'. 'Make it mine' geeft de gebruiker het idee dat het mobiele toestel speciaal voor hem is gecreëerd. Dit betekent dat gebruikers zelf bepalen hoe zij toegang willen krijgen tot hun contactpersonen en informatie zoals Twitter-feeds, het weer of hun agenda. Vanuit 'Stay close' integreert HTC alle communicatiekanalen en applicaties waardoor gebruikers in één oogopslag de communicatie met hun belangrijkste contactpersonen kunnen bekijken en direct kunnen reageren. Ten slotte voegt HTC Sense met 'Discover the Unexpected' een reeks innovatieve features toe
aan toestellen om content zoals foto's, Twitter-feeds en e-mail op verschillende manieren te kunnen bekijken.

En het goede nieuws is verder dat we niet lang hoeven te wachten op dit nieuwe toestel. Zo zal het al vanaf juli in de verkoop terug te vinden zijn in de kleuren White en Urban Brown. Het toestel krijgt een adviesprijs mee van 479 EURO inclusief BTW maar exclusief abonnement.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel