4G-gebruikers ontvingen geen NL-Alert


Op social media klaagden veel mensen geen NL-Alert te hebben ontvangen op hun mobiel. De overheid testte de dienst die je voor een noodsituatie moet waarschuwen door rond het middaguur een testbericht te versturen. Grote boosdoener is 4G.

Om NL-Alert te kunnen ontvangen moet je telefoon daarvoor zijn ingesteld. En toch waren er mensen die ondanks dat geen bericht ontvingen. Grote boosdoener is dat NL-Alert nog niet werkt op 4G-netwerken. Volgens een bericht op Tweakers.net gebeurd dat pas op z'n vroegst begin 2015. Laten we hopen dat er voor 4G-gebruikers in de tussentijd geen calamiteiten gebruiken.

NL-Alert

Nu is 4G in opkomst en maken ook steeds meer mensen daar gebruik van. Waarom de dienst nog niet voor dit type netwerk geschikt is is onbekend. Gebruikers die op een 2G of 3G-netwerk zitten kregen in de regel wel gewoon een controlebericht. Al worden er op Twitter ook veel gevallen gemeld waarbij dat niet het geval was. Echt zonder kinderziektes is de dienst die tot op heden 31x werd ingezet dus nog niet.

Bron: Tweakers.net


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel