Mio kondigt GPS telefoon aan met twee gezichten


Mio, bekend van de navigatie aparaten, kondigt een tweezijdige GPS telefoon aan; de Leap K1. Aan de ene kant is het een telefoon, aan de andere kant een navigatie device!

Dit toestel werd door Mio getoond op de Computex in Taiwan en was eerder al eens tentoongesteld in Las Vegas eerder dit jaar. Dit toestel is aan de ene kant een vrij normale telefoon, met onder andere een OLED beeldscherm en een numeriek toetsenbord. Eenmaal omgedraaid is het een navigatie apparaat met een groot touchscreen om kaarten op weer te geven.

Mio kondigt GPS telefoon aan met twee gezichten
Mio Leap K1; telefoon aan de ene kant, GPS aan de andere

De ingebouwde GPS ontvanger luistert naar 20 kanalen en geeft z'n informatie door aan het voor geïnstalleerde MioMap 2008. Deze software beschikt ook over een voetgangers modus. Verder beschikt het toestel over een ingebouwde 2 megapixel camera en Bluetooth functionaliteit. Maar er is meer. Wat te denken van A-GPS, een 400 MHz Samsung processor, 2 GB aan intern geheugen en een batterij die maar liefst 5 uur aan beltijd biedt.

Mio Leap G50
Daarnaast werd bekend dat de hier onlangs nog getoonde Lovebird is omgetoverd tot Leap G50. Deze smartphone draait onder Windows Mobile 6.1 en biedt quad band ondersteuning.

Mio kondigt GPS telefoon aan met twee gezichten
Mio Leap G50, voorheen ook wel bekend als Mio Lovebird

De Leap G50 is een toestel dat volledig via touchscreen kan worden bediend. Ook hier ingebouwde GPS met MioMap 2008 software.

Prijzen en beschikbaarheid zijn helaas van beide toestellen nog niet bekend.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel