Mio komt met Windows Mobile 6.1 GPS-PDA phone


Het toestel werd al in Januari getoond maar was toen nog naamloos. Inmiddels heeft Mio ruim de tijd gehad deze nieuwe telg in te schrijven in het geboorteregister, en wel onder de naam Lovebird.

Zoals gezegd dook dit toestel al in Januari op, op de CES beurs in Las Vegas. De officiële naam luidt "Lovebird". Iets wat opmerkelijk omdat Mio voorheen serienummers toekende aan haar producten, zoals bij de onlangs nieuw aangekondigde A702.

Mio komt met Windows Mobile 6.1 GPS/PDA phone
Mio's nieuwste navigatietelefoon; de Lovebird

Dit Mio toestel beschikt, zoals we gewend zijn van de Belgische navigatieproducent, over GPS met bijbehorende navigatiesoftware. En als GPS signalen niet even duidelijk zijn springt de A-GPS techniek in om toch je positie te kunnen bepalen.

Daarnaast draait deze smartphone onder het nieuwe besturingssysteem Windows Mobile 6.1, en wel in de 'Professional' variant. Andere eigenschappen die deze smartphone tekenen zijn quad band met EDGE ondersteuning. Aan die laatste techniek hebben we hier in Nederland niet zoveel omdat deze techniek hier niet meer gebruikt wordt. Als processor is gekozen voor eentje uit de Samsung familie; een 400Mhz Samsung 2443. Er zijn inmiddels smartphone's met snellere processors uitgerust waaronder bijvoorbeeld de 520MHz Marvel processor waar de bijna verkrijgbare HP iPaq 614(c) over beschikt. De Mio Lovebird behoort dus niet tot de snelste smartphone's maar kan tot de middenmoot gerekend worden.

Verder zal de Lovebird zijn uitgerust met 64MB aan RAM geheugen en een ROM geheugen van maar liefst 2GB. Dit komt waarschijnlijk vanwege de voor geïnstalleerde kaarten. Deze kaarten kunnen trouwens bekeken worden op het QVGA resolutie beeldscherm wat betekend 320 bij 240 pixels. Een dergelijke resolutie is ook handig om je geschoten foto's mee te kunnen bekijken. De Mio Lovebird beschikt namelijk over een respectabele 3.0 megapixel camera inclusief flitser. Qua uithoudingsvermogen wordt vermeldt dat met de Mio Lovebird maar liefst 300 minuten (5 uur) gebeld kan worden. En dit is best netjes te noemen! Vermoedelijk komt dit vanwege het toepassen van de nieuwe Qualcomm QST1100 chipset welke onder andere GSM/GPS combineert op 1 chip.

IF Design Award 2008
Verkrijgbaar of niet, de Mio Lovebird is nu al bekroond met een award. En wel de IF Design Award 2008. Dit kan een behoorlijke duw in de rug betekenen voor het uiteindelijke succes van de Lovebird. Opmerkelijk is verder dat Mio zich meer bezig houdt dan voorheen met het uiterlijk van haar producten. Wat ons betreft een goed teken!

Hoe en wanneer we de Mio Lovebird op Nederlandse bodem mogen verwachten is nog onduidelijk. Het moge dan duidelijk zijn dat een verkoopprijs op dit moment ook nog niet duidelijk is. Wanneer meer nieuws over dit toestel ons bereikt dan lees je dat hier als eerste terug.Praat mee over dit artikel