"Amazon werkt aan eigen tablet"


Amazon werkt volgens geruchten aan een eigen tablet. Het bedrijf, van oorsprong een online boekverkoper, is al actief met een eigen e-reader, en wil nu een stap verder zetten, beweren sommige bronnen.

Het Amerikaanse bedrijf is bekend van de Kindle, een e-reader met een eInk-scherm. Ook heeft het bedrijf een eigen applicatiewinkel voor Android, Amazon App store geheten. Over dit initiatief voor Amazon momenteel een juridische strijd met Apple, dat de naam App store opeist. Taiwanese hardwaremakers weten nu te melden dat er een tablet van Amazon aan zit te komen. Gezien de het feit dat de boekverkoper al actief is met een app-winkel voor Android, is het waarschijnlijk dat de nieuwe tablet op Android draait.

Digitale media

Met de tablet wil Amazon, dat allerlei vormen van media verkoopt, de neergang van de online verkoop van CD's, DVD's en boeken voorzijn. Steeds meer mensen kiezen voor digitale media, zoals ebooks, streaming video en -audo. Amazon moet daar in mee, wil het bestaansrecht houden. Door met een eigen tablet te komen houdt het bedrijf grip op de markt, en kan het de consumptiegedrag van consumenten actief sturen. De tablet ligt volgens geruchten nog voor de kerst in de winkel.

Bron: Tablet-news.com



Praat mee over dit artikel