Nokia presenteert C2-02, C2-03 en C2-06

· 1 reactie


Nokia heeft in Singapore de C2-03 en C2-02 gelanceerd, een featurephone die op het beproefde S40 besturingssysteem draait. De C2-02 ondersteunt één simkaart, de C2-03 en C2-06 twee.

De toestellen zijn verder vrijwel identiek. Het zijn slidertelefoons die in de Touch and Type serie van de Finse fabrikant geplaatst worden. De toestellen zijn uitgerust met zowel een touchscreen als een toetsenbord, dat in dit geval onder het toestel vandaan schuift. De telefoons hebben een bescheiden 2 megapixel camera. In het besturingssysteem zijn een aantal vernieuwingen geïntroduceerd, zoals een betere browser en ondersteuning van Nokia Maps.

C2
De C2-serie: van links naar rechts C2-03, C2-06 en C2-02

Met de introductie van Nokia Maps voor S40 wordt het mogelijk te navigeren met behulp van positiebepaling op basis van GSM-masten. Volgens Nokia is deze manier van positiebepaling precies genoeg om bestuurders route-aanwijzingen te geven. De kaarten zijn op het toestel opgeslagen, dus het is niet nodig om tijden het rijden voortdurend een dataverbinding open te hebben staan.

Bijzonder aan de dual-SIM-functionaliteit van de C2-03 en C2-06, is dat het toestel de instellingen van vijf simkaarten kan onthouden. Je kunt de simkaarten vervangen terwijl het toestel aanstaat, waardoor het toestel een ideale oplossing is voor mensen die bereikbaar willen zijn op meerdere nummers.

De toestellen komen in het derde kwartaal van dit jaar op de markt. Het is niet bekend of alle toestellen in de nieuwe serie C2's naar Nederland komen, aangezien toestellen die twee simkaarten ondersteunen vaak aan onze neus voorbij gaan. De adviesprijs van de C2-03 is inmiddels vrijgegeven. Dit toestel zal voor 77 euro in de schappen liggen.



Praat mee over dit artikel