Nokia X5; vierkant is in


Nokia heeft tijdens het Nokia Connection event in Singapore de vierkante Nokia X5-01 aangekondigd. Laat je niet afleiden door z'n opmerkelijke ontwerp; de Nokia X5 is alles behalve 'square'.

De X5, niet te verwarren met de China-only X5-00, is onderdeel van Nokia's entertainment georiënteerde XSerie. Volgens Nokia moet de X5 het gat tussen de X3 en de X6 vullen. Opmerkelijk noemt Nokia in het persbericht dat het ontwerp van de X5 wel wat weg heeft van de vierkante MiniDisc speler. Een product van rivaal Sony.

Nokia X5-01
Nokia X5-01

Blijkbaar wil Nokia daar toch op inhaken want dankzij z'n uitstekende geluidskwaliteit, speciale muziekknoppen luidsprekers die kunnen blazen en toegang tot Ovi Music is de X5 zeker in staat je muzikale behoeftes te kunnen voorzien. In sommige regio's zullen daarnaast 'Comes With Music' varianten beschikbaar komen. Nokia kon momenteel nog niet zeggen of dat ook in Nederland het geval is.

Tweet-junky

Achter z'n vierkante verschijning is een heus toetsenbord gehuisvest. Deze staat voor je klaar om tweets, mailtjes, sms'jes of andere berichten de wereld in te schieten. Het toestel ondersteunt verschillende Instant Messaging protocollen, webmail en sociale netwerken waaronder Facebook, Twitter, MySpace en Hi5. Op multimedia-gebied verder een 5 megapixel camer met LED flitser en tot 32 GB aan geheugen. Vanuit de doos zul je het echter moeten doen met 2 GB, die krijg je er van Nokia gratis bij.

Nokia heeft de X5 voorzien van bewegingsherkenning waaraan het enkele functies heeft gekoppeld. Schudden in de muziekspeler brengt je naar het volgende nummer. Schudden in de standby modus geeft je het aantal ontvangen berichten terug.

Eerst in Indonesië

Het toestel zal eerst in Indonesië gelanceerd worden, wanneer de rest van de wereld het toestel krijgt is nog onbekend. Naast de X5-01 is overigens ook een 8 GB versie van de X6 aangekondigd.



Praat mee over dit artikel