Samsung voegt nieuwe Galaxy smartphone's toe aan productportfolio


Samsung heeft tijdens de CommunicAsia de Galaxy-familie compleet gemaakt. Naast de toevoeging van de Galaxy 5, noemt het de i8520 met ingebouwde projector nu de Galaxy Beam en wil het nogmaals aandacht voor de Galaxy 3.

We hadden al de Galaxy, Galaxy Spica, Galaxy S en onlangs nog de Galaxy 3. Nu heet ook de i8520 officieel Galaxy en wel 'Galaxy Beam'. De Galaxy 5 (i5500) is echter een geheel nieuw toestel.

Samsung i5500 Galaxy 5
Samsung i5500 Galaxy 5

In tegenstelling tot veel andere Galaxy's beschikt de Galaxy 5 niet over een Super AMOLED touchscreen en dat is niet het enige wat het toestel moet missen. De i5500 beschikt ook niet over een 3.5 mm audio jack aansluiting. Het toestel is sowieso wat mid-end met specificaties als 2.8 inch TFT touchscreen met QVGA resolutie.

Overigens worden zowel de Galaxy Beam (i8520), Galaxy 3 (i5800) en de Galaxy 5 (i5500) voorzien van Samsung's eigen UI TouchWiz 3.0. Verder draaien ze alle drie Android 2.1.

Galaxy Beam

Toch nog even speciale aandacht aan de spectaculaire Galaxy Beam. Dit toestel is namelijk voorzien van een ingebouwde projector. Foto's en video's projecteer je dus onderweg gewoon op een muur zodat niet iedereen hoeft te turen naar een 'klein beeldscherm'.

Samsung i8520 Galaxy Beam
Samsung Galaxy Beam

Alhoewel klein, het meet 3.7 inch groot en kent een resolutie van WVGA. Daarnaast is het touchscreen van het Super AMOLED type. De Samsung Galaxy Beam beschikt daarnaast over een 8 megapixel camera die video in HD kwaliteit kan opnemen.



Praat mee over dit artikel