CDA'er Van Nistelrooij: in heel Europa bellen voor hetzelfde tarief

· 1 reactie


Lambert van Nistelrooij, een europarlementslid voor het CDA, wil dat mobiel bellen in Europa overal voor hetzelfde tarief mogelijk is. Hij loopt met zijn plannen vooruit op nieuwe Europese regelgeving.

Euromcommisaris Neelie Kroes, die de Digitale Agenda in haar portefeuille heeft, komt binnenkort met plannen om bellen in Europa goedkoper te maken. Door hoge roamingkosten komen veel Nederlanders niet alleen met een zongebruinde huid terug uit het buitenland, maar ook met een torenhoge telefoonrekening. Er gelden al maximumtarieven, maar het ligt in de lijn der verwachting dat die lager zullen worden dan nu het geval is. Dat gaat Van Nistelrooij niet ver genoeg. Hij wil dat bellen binnen Europa net zo duur wordt als bellen in eigen land.

Kroes
Eurocommissaris Kroes: lagere roamingtarieven

Roamingtarieven zijn een mooie bron van inkomsten voor providers. Na de introductie van Europese regels voor ramingtarieven beklaagden zij zich in hun jaarverslagen over dalende inkomsten uit buienlands bellen. Om de consument tegemoet te komen sturen veel providers inmiddels wel smsjes als je ver buiten je bundel gaat, zodat je je bel- en internetgedrag aan kunt passen.Praat mee over dit artikel