Nokia lanceert naast N9 ook N950 ontwikkeltelefoon


Geheel verdrongen door al het Nokia- en N9-nieuws deze bombshell; de nieuwe N950. Een smartphone niet bedoeld voor doorsnee consumenten maar speciaal voor ontwikkelaars die met MeeGo en Qt aan de slag willen.

We kennen de N950 van de eerder uitgelekte afbeeldingen. Het is het toestel met volledig toetsenbord en MeeGo. De Nokia N950 is bovendien niet via de normale manier in de winkel te koop, maar alleen via een speciaal ontwikkelaars-programma. Officiële afbeeldingen van de N950 zijn er niet dus je moet het voorlopig doen met deze eerder uitgelekte afbeeldingen.

Nokia N950

Als we de N950 naast de N9 leggen dan vallen de volgende verschillen op. De N950 is groter en vervaardigd uit aluminium. De Nokia N9 is gemaakt van polycarbonaat (PC). Het scherm van de N950 is 4 inch groot maar wel van TFT in plaats van AMOLED. De resolutie is wel hetzelfde; 854 x 480 pixels. De camerasensor is ook anders, al blijft onduidelijk hoe precies. Hij ondersteunt namelijk wel dezelfde 8 megapixel. Vermoedelijk wordt er geen gebruik gemaakt van Carl Zeiss optics.

Verschillen

Ook qua connectivity zijn er verschillen. Zo gebruikt de N950 Bluetooth versie 2.1+EDR, terwijl de N9 gebruik maakt van versie 4. Vreemd, want eerder schrijft Nokia dat ook de N9 gebruik maakt van versie 2.1+EDR. Verder ontbreekt NFC en is de batterij kleiner; 1320 in plaats van 1450 mAh.

Foto: Twitpic.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel