Nokia komt volgende week met nieuwe toestellen

· 5 reacties


Nokia lanceert op het Nokia Connection event in Singapore één of meerdere nieuwe toestellen. Het evenement begint op dinsdag 21 juni. Op het sprekersoverzicht staat vermeld dat Mary McDowell nieuwe toestellen aan zal kondigen.

Geruchten over de toestellen die gepresenteerd worden, zijn het er niet over eens welk besturingssysteem op deze nieuwe smartphones zal draaien. Enerzijds is het goed mogelijk dat Nokia met een MeeGo-toestel komt, anderzijds behoort ook een toestel met Windows Phone Mango tot de mogelijkheden. Welke kant het ook opgaat, niet-bevestigde berichten in de internationale media beweren dat het volgens Nokia om een toestel gaat dat de markt op z'n kop zet.

MeeGo of Windows?

MeeGo is door Nokia samen met Intel ontwikkeld. Volgens geruchten wordt de N9 uitgerust met dit besturingssysteem. Dit toestel is nog niet officieel gepresenteerd, en is dus één van de smartphones die mogelijk door McDowell geshowt worden. Dit scenario is aannemelijk, omdat de N9 onlangs bij het Amerikanse testinstituut FCC opdook, wat er op wijst dat de N9 snel op de markt komt.

Aanwijzingen dat het om een Windows Phone-toestel gaat, zijn er ook. Direct na de presentatie van de nieuwe telefoons spreekt Marco Argenti, Senior Vice president, over een 'nieuw ecosysteem'. In eerdere uitingen van Nokia werd met een 'nieuw ecosysteem' verwezen naar Windows Phone. Mocht Nokia volgende week met een Windows Phone-toestel komen, dan is het waarschijnlijk dat het nog ongeveer een half jaar duurt voordat het toestel te koop is. Dat is vrij lang, maar Nokia presenteerde eerder toestellen ver voordat ze in de schappen lagen.

Bron: Uberphones.com, Nokiaconnection.net



Praat mee over dit artikel