HTC verdubbelt verkoopcijfers


Het Taiwanese bedrijf HTC heeft zojuist cijfers vrijgegeven over de bedrijfsprestaties in de maand mei. De smartphone- en tabletmaker doet het behoorlijk beter dan een jaar geleden, en haalt zelf verdubbeling.

In mei 2011 wist het bedrijf bijna een miljard euro om te zetten met de verkoop van smartphones en tablets. Een jaar eerder was dat nog 448 miljoen euro. HTC wist de verkoop dus te verdubbelen met de inzet van een aantal nieuwe toestellen, zoals de Desire S en de Incredible S. De verkoopcijfers laten zien dat het Taiwanese merk onverminderd populair is bij smartphonekopers.

Opgaande lijn

De opgaande lijn van HTC is enige jaren geleden ingezet. Aanvankelijk produceerde het bedrijf alleen voor andere merken. Toen onder de merknaam Qtek ook producten onder eigen merk in de markt gezet werden, kwam het eerste succes. De merknaam werd gewijzigd in HTC. De keuze voor Android als OS voor een aantal topmodellen bleek daarna een gouden zet, die, samen met de HTC Sense skin, voor verkoopsucces blijft zorgen.

Bron: EngadgetPraat mee over dit artikel