Open source Tizen krijgt vorm


Op het Tizen Developer Conference is een werkende prototype opgedoken met daarop een installatie van het mobiel besturingssysteem Tizen. Vorige week nog werd versie 1 van het besturingssysteem aangekondigd; Larkspur.

Het apparaat lijkt te zijn gemaakt door Samsung dat één van de leden is van het Tizen consortium. Ondanks dat dit niet een consumentenproduct is zeggen de specs wel wat over de mogelijkheden van Tizen en over een eventueel eindproduct bedoeld voor de consumentenmarkt.

Zo beschikt het scherm over een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels en is de processor een dualcore ARM-processor die op 1,2 GHz geklokt is. Die laatste is opmerkelijk omdat Intel één van de drijvende krachten is achter Tizen en momenteel ook energiezuinige processoren voor mobiele telefoons en tablets maakt. Verder ontbreken NFC, WiFi en Bluetooth niet.

TouchWiz

De interface lijkt sterk op Samsung's TouchWiz, wat voor sommige een teleurstelling zal zijn. Of andere fabrikanten deze ook zullen gebruiken is nog onduidelijk. Voorlopig lijkt het er niet op dat Tizen-telefoons snel de markt zullen bereiken.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel