Review: Sony Ericsson MDS-70; het stereo home audio systeem voor jouw Walkman!


Eerst de toestellen was het devies van Sony Ericsson, daarna de accessoires! Maar wat voor een accesoires. Een compleet stereo home audio systeem voor jouw Walkman toestel is één van de eerste.

Walkman series; het is een begrip geworden in de huidige markt van mobiele telefoons en accessoires. Sony Ericsson heeft dit merk de afgelopen maanden op de kaart gezet met een groot aantal toestellen die allemaal geënt waren op goede muziekmogelijkheden en fantastische afspeelkwaliteit.

De Sony Ericsson W800i was de eerste in lijn van modellen die snel geflankeerd werd door de W550i, W600i, W900i en de nieuwe W300i, W700i, W810i en W950i. Deze modellen brengen en zullen in de komende periode op hun speciale vlak naar voren brengen wat het merk Walkman inhoudt. Ook zullen de toestellen het ieder op zich goed gaan doen binnen een segment in de markt.

Naast deze modellen heeft Sony Ericsson een lijn met speciale accessoires getoond. Voorbeelden hiervan zijn de Music Power Pack; één pakket met een telefoonhouder, een oplader en een muziekkabel of de MPS-60 draagbare luidsprekers die klein genoeg zijn om in je broek- of jaszak te passen. De laatste set wordt standaard meegeleverd met de W700i.

Naast beide accessoires is daar de nieuwe MDS-70, een stereo home audio systeem met werkelijk voortreffelijke geluidskwaliteit. Met een speciale versterker, afstandsbediening, luidsprekers met een volledig bereik en een subwoofer kan men thuis gemakkelijk genieten van opgeslagen muziek of de ingebouwde RDS FM-radio.

De set is uitgevoerd in een stijlvolle zilvergrijze kleur en heeft een aansluiting voor elk Walkman model momenteel verkrijgbaar. Ook kan een externe radioantenne en line-in apparaat aangesloten worden.

Het toestel wordt eenvoudig op de connector geklikt en de set wordt ingeschakeld via de subwoofer die onder een tafel of naast een kast wordt gelegd voor de beste weergave. Op het toestel of de afstandsbediening kan de muziek of de radio ingeschakeld worden wanneer men daar behoefte aan heeft. Ondertussen wordt het toestel opgeladen.

Schakelt men de muziek in en wordt de afstandsbediening gebruikt dan kan er niet worden doorgespoeld naar een ander nummer. Dit moet op het toestel zelf worden gedaan. Het volume kan wel worden aangepast naast het inschakelen van de surround functie (die niet al te best is), de ingestelde equalizerinstelling uit het toestel en het aanpassen van het Bass-niveau en/of Treble-niveau.

Andere opties zijn helaas niet aanwezig. In de set worden een aantal punten node gemist. Een inkomend bericht of gesprek en de alarmfunctie hoort men niet over de speakers, ook werkt de alarm radio en wekker radio functie niet. Een handsfree gesprek voeren via de speakerset is helaas ook niet mogelijk en een aangepast profiel aanmaken voor de set is niet aanwezig. De laatste twee kleine smetjes zijn het feit dat het toestel in de set op de automatische toetsenblokkade gaat wanneer men deze ingeschakeld heeft en dat de schermverlichting van het toestel uitgeschakeld wordt.

Al deze punten hebben te maken met het feit dat het systeem niet opgepikt wordt in het toestel als een echt accessoire. Dit zal door Sony Ericsson moeten worden aangepast. Een datakabel aansluiting mag men dan ook gelijk toevoegen. Dit maakt de complete set onderdeel van een ruimte waarin men werkt, muziek luistert en data uitwisselt met toestel via een fantastische muzikale bureauhouder.

De gehele audiokwaliteit en audiovolume van het systeem is ronduit verbluffend. Door gebruik te maken van de diverse instellingen op de afstandsbediening en in het toestel krijgt men een weergave die nog niet eerder vertoond is speciaal voor een mobiele telefoon. De kleine smetjes op het geheel moet Sony Ericsson oppakken, want de MDS-70 heeft een werkelijk sterk potentieel om te groeien tot een must-have product op ieders bureau.

De MDS-70 kan men aanschaffen via onze accessoirepartner Mobileplaza!

(Niet alleen Walkman modellen kunnen worden gebruikt op de MDS-70. Check deze link voor meer informatie over het stereo home audio systeem.)



Praat mee over dit artikel