Samsung: voorlopig geen AMOLED op tablets


Tablets van het Koreaanse merk Samsung zullen voorlopig niet uitgerust worden met een AMOLED-scherm. Dat heeft de fabrikant onlangs laten weten. Met AMOLED-techniek is het mogelijk om zeer heldere beeldschermen te maken.

Aanvankelijk was er sprake van dat er nog deze zomer een tablet uit zou komen met een AMOLED-scherm, maar dat lijkt nu niet het geval te zijn. Eén van de redenen die genoemd wordt is de aardbeving in Japan. Hierdoor is de levering van sommige onderdelen vertraagd. Alleen de aardbeving is zo verantwoordelijk voor 3 maanden uitstel. Daar komen nog technische problemen overheen.

Geen achtergrondverlichting

Een AMOLED-scherm heeft, in tegenstelling tot een LCD-scherm, geen achtergrondverlichting. De pixels zelf geven licht als ze een kleur weer moeten geven, of staan helemaal uit als ze zwart weergeven. Daardoor is zwart op een AMOLED-scherm ook echt zwart. Het is de verwachting dat pas in 2012 tablets met een AMOLED-scherm op de markt zullen komen. Eerst zullen dat de exemplaren met een 7 inch scherm zijn, later komen ook grotere tablets aan de beurt. Om deze schermen te kunnen maken wordt momenteel een nieuwe fabriek gebouwd.

Bron: TabletNews



Praat mee over dit artikel