Nokia N900 'Rover' Internet Tablet gespot

· 3 reacties


Nokia maakt meer producten dan telefoons alleen. Zo heeft het sinds enige tijd ook een MID of Internet Tablet reeks met producten als de N800 en N810. De laatste opvolger staat nu in de startblokken; de N900.

De Nokia N900, codenaam Rover, is dus een Internet Tablet waarmee het mogelijk is om op internet te surfen. Bellen behoort niet tot de standaard mogelijkheden, al is het wel mogelijk op VoIP gesprekken via het internet te voeren.

Nokia N900 'Rover' Internet Tablet gespot
Nokia N900 'Rover'

De N900 krijgt de nodige wijzigingen mee ten opzichte van zijn voorganger de N810. Zo heeft de bedieningstoets plaats moeten maken voor een 3-rijen QWERTY toetsenbord. Het apparaat krijgt hiermee een slanker uiterlijk. Helaas heeft het 4 inch grootte beeldscherm van de N810 plaats moeten maken voor een 3.5 inch exemplaar waar de N900 mee is uitgerust.

Maakt Nokia in haar smartphones nog gebruik van het Symbian S60 besturingssysteem, voor deze productlijn doet Nokia het met Maemo; een eigen ontwikkeld besturingssysteem dat gebaseerd is op Linux. Versie 5 van Maemo is een doorontwikkelde versie van OS2008 en brengt naast de nodige verbeteringen ook een betere touchbediening. Uiteindelijk zal het mogelijk zijn om bepaalde Symbian S60 applicaties ook onder Maemo draaien en andersom.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel