Vodafone komt met HSDPA


Vodafone komt met super snel internet op je mobiel. Ze zijn dit van plan middels door de HSDPA techniek aan te bieden. Dit is de snellere versie van UMTS (3G) en HSDPA is 3.5G.

Vodafone biedt sinds vandaag een nieuwe Blox aan. Voor 9,50 euro kan een maand super snel gesurfd worden en dit alles onbeperkt. Wel geldt een fair-use policy, wat zoveel inhoudt dat buitensporig gebruik wel degelijk in rekening wordt gebracht.

Ook KPN en T-Mobile boden al snel internet aan, maar dat is niet te vergelijken met de nieuwe dienst van Vodafone. Vodafone biedt immers HSDPA snelheden aan tot 1800 kbs (downloadsnelheid).

Om HSDPA te kunnen gebruiken heb je natuurlijk een HSDPA toestel nodig. Tegenwoordig zijn deze nog schaars en meestal iets duurder, maar steeds meer fabrikanten beginnen het als een standaard bij te voegen. De Nokia N95 ondersteunt bijvoorbeeld wel HSDPA.

Alle overige toestellen die HSDPA gebruiken zijn te vinden in ons zoekscherm waarvan een link hier te vinden is. (Kies vervolgens bij Stap 1 voor Gedetailleerde eigenschappen en details.)

De dienst start vanaf maandag met de naam: 'Zorgeloos Mobiel Internet BloX'.



Praat mee over dit artikel