Alcatel-tablet met Android op de gevoelige plaat


De tablet-markt is booming, en daar probeert ieder merk z'n graantje van mee te pikken. De Franse fabrikant Alcatel, vooral bekend van de simpele huis-tuin-en-keuken mobieltjes, komt nu met een Android-tablet. Het gaat helaas om Android 2.2 Froyo.

Eerder maakte Alcatel al Android-smartphones, dus deze tablet is een logische stap. Het apparaat werd op de foto gezet bij de FCC, een Amerikaanse instantie die apparaten keurt voordat ze op de markt gebracht mogen worden. Alcatel bedient met haar telefoons de onderkant van de markt, en zal dat blijkens de specificaties van de tablet doorzetten op de tabletmarkt. De Alcatel OneTouch T60, zoals de tablet heet, heeft naar verluidt een 7 inch scherm, een 3 megapixel camera, WiFi, GPS en zelfs 3G.

Alcatel onetouch t60 android tablet fcc
Alcatel onetouch t60 android tablet fcc 3

Het feit dat deze tablet bij de FCC ligt, geeft aan dat de plannen van Alcatel serieus zijn. Eerder deed het bedrijf nog zaken met een andere Franse verkoper van tablets, Archos. Op het MWC in Barcelona, de grootste telecombeurs van het jaar, hadden beide bedrijven zelfs samen een stand waar de telefoons van Alcatel en de tablets van Archos te zien waren.

Bron: Tablet-news.comPraat mee over dit artikel