Sony Xperia ZL2; Japanse opvolger van de Xperia ZL


Sony heeft in Japan een opvolger voor de Xperia ZL gepresenteerd; de ZL2. Het toestel dat evenals veel andere Xperia-telefoons waterdicht is krijgt toch een merkwaardig uiterlijk mee.

Deze Xperia ZL2 is eigenlijk bedoeld voor KDDI, een operator uit Japan. Toch is het niet ondenkbaar dat de Xperia ZL2 uiteindelijk ook in Nederland beland, al was het maar omdat diens voorganger, de Xperia ZL, hier op gegeven moment ook verkrijgbaar was. Basis van de ZL2 is de hier overigens gewoon verkrijgbare Xperia Z2. Het grote verschil zit hem met name in de behuizing.

Sony Xperia ZL2
De nieuwe Xperia ZL2 van Sony

Van de voorzijde lijkt het een typische Sony-telefoon. De achterkant alleen zit er op het eerste gezicht niet echt uit als een high-end Sony-telefoon. Kleurrijk oogt het wel, al is de ZL2 ook in het wit en zwart verkrijgbaar. Die achterkant is ook licht transparant wat een speciaal effect oplevert. Wel gelijk gebleven is de herkenbare ronde aan-/uitknop aan de zijkant.

Sony Xperia ZL2 rear

Omdat de Z2 de basis vormt van de Xperia ZL2 is er een 5 inch Full HD-display, een 20,7 megapixel camera met 4K video-opname en een waterdichte IPX5/X8 behuizing. De Sony Xperia ZL2 ligt vanaf eind mei in de Japanse winkels. We gaan voor je in de gaten houden of en zoja wanneer de Sony Xperia ZL2 ook hier verkrijgbaar is.


Prijsvergelijker Sony Xperia Z2

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia Z2


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel