Samsung-medewerker slikte bewijsdocument door


Opvallend nieuws uit de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Volgens de advocaten van Apple zijn de Samsung-medewerkers zo loyaal dat ze ver gaan. Erg ver. Zo ver zelfs dat een medewerker betrapt werd op het opeten van papieren.

Ze zijn één grote familie bij Samsung. Heb je ruzie met één dan heb je ruzie met allemaal. Ze gaan daar in Zuid-Korea voor elkaar door het vuur. Het levert een bijzondere sfeer op en uiteindelijk een zeer succesvol bedrijf. Dat de Samsung-medewerkers erg loyaal zijn blijkt nu uit de rechtszaak tussen Samsung en Apple. Daarin werd een bepaalde situatie besproken waarin blijkt hoe ver die medewerkers gaan.

Shredded paper
Eet smakelijk!

In maart van 2011 vielen de autoriteiten een Samsung-kantoor binnen op zoek naar bewijs voor prijsafspraken. Medewerkers blokkeerden de deur en begonnen snel documenten te vernietigen en verwisselden computers. Op camerabeelden zou zelfs een medewerker gespot zijn die documenten verscheurde en opat. Humoristisch maar wat doet het in een rechtszaak met Apple? Het moet aangeven hoever Samsung-medewerkers gaan om bewijslast te verdoezelen. Of het uiteindelijk geholpen heeft? Samsung moet volgens een jury 120 miljoen dollar overmaken naar Apple. Een schijntje van de gevraagde 2,2 miljard.

Foto: Sh4rp_i (cc)
Bron: Vanity FairPraat mee over dit artikel