BlackBerry brengt gloednieuw toestel


Afgelopen maandag werd door RIM (Research in Motion) een gloednieuw toestel aangekondigd; de BlackBerry Bold 9000. Wat ons betreft is de Bold ook very Beautiful.

Reseach in Motion (RIM) heeft gisteren een spiksplinternieuw, maar toch ook vertrouwd, toestel aangekondigd; de Bold 9000. Zoals ook bij dit BlackBerry-toestel veel bekende en vertrouwde functies, maar ook enkele voor BlackBerry nieuwe.

De Bold is volgens RIM vervaardigd van hoogwaardige materialen en heeft een gewaagd uiterlijk meegekregen. Ondanks dat is het onmiskenbaar een BlackBerry device. Het is overigens de eerste BlackBerry smartphone met tri-band HSDPA, geïntegreerde GPS ontvanger én WiFi. Daarnaast blinkt dit 9000 serie model uit in zijn multimedia mogelijkheden. Dit komt mede dankzij de 2 megapixel camera met video opneemfunctie, ingebouwde flitser en 5x digitale zoom. De ingebouwde mediaplayer kan afbeeldingen weergeven als slideshow, video's full screen afspelen en muziek afspelen dankzij de de ingebouwde stereo luidsprekers.

BlackBerry brengt gloednieuw toestel
BlackBerry Bold uit RIM's nieuwe 9000 serie

Flinke prestaties
Zoals gezegd is dit de eerste BlackBerry die HSDPA ondersteund, een primeur voor de Canadezen. Ook ondersteunt de Bold WiFi (802.11 a/b/g) waarmee razendsnel verbinding met het internet gemaakt kan worden. Dit wordt overigens mede mogelijk gemaakt door de 624MHz processor. Een flinke jongen, vooral als je je bedenkt dat HTC's nieuw vlaggenschip, de Touch Diamond, is uitgerust met 'slechts' 528MHz!

Mede dankzij de processor is het mogelijk met de Bold om in korte tijd e-mail bijlagen te downloaden, streaming video te bekijken en webpagina's te openen. De Bold is uitgerust met 128 MB Flash geheugen + 1GB ingebouwd geheugen. Mocht dit allemaal niet genoeg zijn dan is de Bold tot maar liefst 16GB uit te breiden dankzij MicroSD/MicroSDHC geheugenkaarten. Nieuw is ook het beeldscherm welke een resolutie heeft meegekregen van 480 x 320 pixels (half-VGA). Het is daardoor in staat uiterst scherpe en heldere beelden te produceren.

Vernieuwde applicaties
RIM heeft overigens ook werk gemaakt aan de ingebouwde applicaties. Zo zijn deze grotendeels vernieuwd, waaronder telefoon, e-mail, messaging, agendafuncties en webbrowser. Die laatste is nu in staat om desktop-style webpagina's te bekijken. En dankzij de trackball, die een muis imiteert, is het nog makkelijker om door pagina's te navigeren in "Page View" of "Column View" en om in te zoomen op bepaalde paginaonderdelen. Bijlagen kunnen nu in de browser worden gedownload en is er de mogelijkheid om streaming video's te bekijken (RTSP - real-time streaming protocol).

Daarnaast wordt er zoals gebruikelijk weer veel software meegeleverd voor de PC. Waaronder het nieuwe BlackBerry® Media Sync. Hiermee is het mogelijk om eenvoudig muziek via iTunes te synchroniseren.

Veel vertrouwde eigenschappen
Maar er is ook veel vertrouwd aan deze BlackBery Bold. Zoals ingebouwde GPS ontvanger met BlackBerry Maps, Speaker Independent Voice Recognition (SIVR), Voice Activated Dialing (VAD) en Bluetooth® 2.0 met stereo headset ondersteuning. Om nog maar niet te spreken over de vele messaging en e-mailfuncties zoals BlackBerry® Enterprise Server die ondersteuning biedt voor IBM Lotus Domino, Microsoft Exchange en Novell GroupWise.

Verwisselbare achterzijde
De BlackBerry Bold wordt geleverd met een 1500 mAh batterij waarmee het toestel het 13 dagen mee moet uithouden of 5 uur bellen. De lederachtige achterzijde van het toestel is daarnaast vervangbaar en is verkrijgbaar is een aantal kleuren. De Bold wordt wereldwijd verwacht tegen het begin van de zomer. Prijzen zijn momenteel nog niet bekend.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel