Huawei onthult slanke Ascend P7 met 8 megapixel frontcamera


Huawei heeft zojuist in Parijs de nieuwe Ascend P7 onthuld. Huawei mikt niet meer op de titel "dunste smartphone" maar met 6,5 millimeter en een gewicht van 124 gram is de P7 wel behoorlijk slank.

Het 5 inch grote scherm van de Ascend P7 wordt beschermd door Gorilla Glass 3. Het display beschikt over een Full HD resolutie waarmee de PPI uitkomt op een zeer nette 442. Niet alleen de voorzijde wordt beschermd door Gorilla Glass, ook het achterpaneel is er van voorzien. Zo moeten krassen en barsten tot een minimum gebracht worden.

Huawei Ascend P7

De 13 megapixel camera aan de achterzijde is afkomstig van Sony. Het gaat om een f/2.0-exemplaar die ook in situaties met weinig licht prima foto's kan schieten. De camera aan de voorzijde is ook niet onbelangrijk. Het gaat om een 8 megapixel exemplaar die ervoor zorgt dat selfies nòg scherper worden. Andere noemenswaardige specs zijn de quadcore HiSilicon Kirin 910T-processor op 1,8 GHz die met een Mali 450 GPU is uitgerust. Er is verder nog een 2.500 mAh grote batterij met een batterijbesparingsmodus. In tegenstelling tot z'n voorganger beschikt de P7 wél over 4G (LTE).

Volgende maand

Huawei brengt de Ascend P7 uit in de kleuren zwart, wit en roze. Prijzen liggen vermoedelijk rond de 450 euro. Hiermee is de Huawei Ascend P7 een interessant alternatief voor de veelal dure high-end vlaggenschepen van concurrenten. Verwacht hem ergens volgende maand in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel