Staat Nokia te koop?


De notoire geruchtenverspreider Eldar Murtazin tovert een nieuw konijn uit zijn hoge hoed. Volgens zijn contacten binnen Nokia gaat Microsoft het Finse bedrijf kopen.

Eldar Murtazin is een Russische blogger die vaak geruchten verspreidt, die later waar blijken te zijn. Zo voorspelde hij het einde van Symbian^4, Nokia's van Windows Phone 7 en het stoppen met OVI.

Onderhandelingen

Volgens Murtazin zullen Microsoft en Nokia volgende week onderhandelen over de koop van de mobiele tak van de Finse mobieltjesbouwer door Microsoft. Deze voorspelling komt op een roerig moment. Microsoft nam vorige week Skype over voor een recordbedrag. Het mag duidelijk zijn dat de softwaregigant uit Redmond plannen heeft. Toch lijkt het ons onwaarschijnlijk dat de Rus deze keer gelijk krijgt. Zonder de mobiele tak zou van het bedrijf Nokia weinig overblijven.

Nokia reageerde vrij vlot op dit nieuwe gerucht. De communicatie-directeur van Nokia in het Verenigd Koninkrijk Mark Squires maakte een interessante opmerking: “Normaliter reageren we niet op geruchten. Maar we moeten zeggen dat Eldar’s geruchten duidelijk steeds minder accuraat worden”. Het is een opvallend duidelijk ontkenning in een 'geen commentaar'-mededeling, die doet vermoeden dat Eldar er deze keer naast zit.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel