Sony Ericsson lanceert tweetal nieuwe Xperia mini's

· 1 reactie


Het is niet het best bewaarde geheim, maar blij verrast zijn we wel; de nieuwe Xperia mini en mini pro van Sony Ericsson zijn officieel aangekondigd. Grootste verschil tussen beide is natuurlijk het toetsenbord.

Beide toestellen zijn de natuurlijke opvolgers van de Xperia X10 mini en de X10 mini pro. We zijn blij dat Sony Ericsson het typenummer heeft laten vallen want we vonden het altijd al een hele mond vol woorden. Zes om precies te zijn; Sony 1) Ericsson 2) Xperia 3) X10 4) mini 5) pro 6).

Sony Ericsson Xperia mini pink
Sony Ericsson Xperia mini

De verschillen tussen de Xperia mini en diens toetsen-broertje de mini pro zijn op één hand te tellen. Zo beschikt de mini pro naast een toetsenbord over een secundaire camera om mee te videobellen en handschriftherkenning. Verder valt het relatief grote verschil in uithoudingsvermogen op. Ondanks de gelijke 1200 mAh-batterij belt de Xperia mini daar 4 uur en 30 minuten lang mee, terwijl de mini pro er volgens de datasheet 5 uur en 40 minuten over moet doen. Wie betwijfelen echter of ze dat beide in de praktijk volhouden.

Sony Ericsson Xperia mini pro white
Sony Ericsson Xperia mini pro

Facebook inside Xperia

Gelukkig zijn de twee toestellen niet te klein voor de grootste technieken van vooral wederhelft Sony. Zo beschikken beide over de imponerende Mobile BRAVIA-engine voor het weergeven van beelden. Nieuw echter is 'Facebook inside Xperia' wat Sony Ericsson ook onder andere Xperia-telefoons wil uitrollen. Het geeft op net wat meer plekken ondersteuning voor je Facebook-account dan je voorheen gewend was. Zo zul je ook Facebook-content aantreffen in de standaard kalender, contactlijst, afbeeldinggalerij en bijvoorbeeld de muziekspeler.

HD video recording

Daarnaast doen beide kleintjes aan HD-video in 720p. Daarnaast hulde voor Sony Ericsson voor het meeleveren van navigatiesoftware van Wisepilot en het Microsoft Exchange-programma Moxier dat net iets meer ondersteuning levert dan stock-Android. Zowel de Xperia mini als de mini pro moeten in het derde kwartaal leverbaar zijn en komen standaard met een 2 GB geheugenkaart.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel