Asus presenteert ZenFone 6 met uitklapbare camera


2019 is nu al het jaar van vreemde vormgevingen. Zagen telefoons de laatste jaren er altijd hetzelfde uit, tegenwoordig zien we (gelukkig) weer fabrikanten die het een en ander proberen. Asus bijvoorbeeld met de ZenFone 6. De hoofdcamera achterop kan naar voren draaien zodat het een selfiecamera wordt.

Even snel een selfie schieten zit met de ZenFone 6 daarom niet in. De cameramodule bestaat uit twee sensoren, 48 + 13 megapixel, en draait op eigen kracht dankzij een motor. Asus heeft dit motortje tot 100.000 keer getest dus hij lijkt voorlopig wel even mee te gaan. Doordat de hoofdcamera ook dienst doet als selfiecamera is er meer ruimte voor het scherm. Die meet een grote 6,4 inch en kent geen inkeping of dikke schermranden. De scherm-behuizing-verhouding komt hiermee lekker hoog uit op 92%.

Asus ZenFone 6

Ondanks de relatieve lage adviesprijs van 499 euro is de ZenFone 6 toch echt een high-end telefoon. Binnenin dus de snelste Qualcomm-processor, de Snapdragon 855. De batterij is ook stevig uitgevoerd; 5000 mAh. Dankzij QuickCharge 4.0 zit hij bovendien snel weer vol. Asus heeft haar eigen ZenUI-software flink onder handen genomen. ZenUI 6 kent haast geen bloatware meer en lijkt nu op standaard Android. Onder die schil maakt de ZenFone 6 gebruik van Android Pie.

Asus ZenFone 6 in Nederland

De Asus ZenFone 6 moet op den duur gewoon in Europa en Nederland uitkomen. De versie met 6 GB aan RAM en 64 GB opslag kost 499 euro, het duurste model is die met 8 GB aan RAM en 256 GB en kost naar verwachting 599 euro. Beschikbare kleuren zijn Midnight Black en Twilight Silver waarbij de laatste een kleurovergang is van wit naar blauw.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel