Dossier 1: Mobiele telefonie, de evolutie van een gadget tot mode-accessoire


De mobiele telefonie heeft een vlucht genomen de afgelopen jaren. Telefoons zijn mode-accessoires geworden en een deel van ons dagelijks leven. Welke soorten zijn er momenteel en hoe zien deze eruit? Vragen die we proberen te beantwoorden!

Dossier 1: Mobiele telefonie

Zoals aangekondigd afgelopen maand zal NieuweMobiel.NL starten met een geheel nieuw initiatief. Dossiers worden ze genoemd en houden niet anders in dan dat we aan elke bezoeker een groot aantal onderdelen van de mobiele telefonie wereld de revue laten passeren. Onderdelen die essentieel zijn zullen hierin worden besproken en we zullen bepaalde brandende vragen voor iedereen proberen te beantwoorden.

De themaverhalen zullen in de komende periode aangevuld worden, maar dit is het eerste themaverhaal en kan niet anders gaan dan over het begin van de algemene mobiele telefonie en vooral wat is dat nu mobiele telefonie en wat is een mobiele telefoon.

Door het verhaal heen zullen we iedereen informeren over soorten netwerken, verschillende soorten mobiele telefoons, onderdelen van mobiele telefoons, een stukje geschiedenis over de mobiele telefonie en tips waarop men als gebruiker kan letten.

Na dit verhaal zullen we iedereen dieper gaan informeren over mobiele telefonie onderwerpen als Live TV op je telefoon, wat is nu een geheugenkaart en welke soorten heb je, wat is een smartphone of PDA en wat kan je allemaal doen met mobiel internet op je telefoon. Mocht je zelf een idee willen aanreiken dan is dit natuurlijk mogelijk. Via het contact onderdeel kan men ons bereiken.

Mobiele telefonie; wat geacht werd als modeverschijnsel, is nu een onderdeel van ons leven.

Bijna iedereen heeft wel een mobiele telefoon op zak en we kunnen ze niet meer wegdenken uit ons straatbeeld. In ons huidige leven is de mobiele telefoon geworden tot een gebruiksvoorwerp dat onderdeel is van ons leven. Iedereen wil altijd en overal bereikbaar zijn. Maar ooit was er een tijd dat dit niet zo was. Het is gek te beseffen dat de mobiele telefoon in zijn huidige opzet er pas echt 15 jaar is.

Sinds ongeveer 1993, met de start van het GSM-netwerk was het nog beperkt tot zakenlieden, binnenvaartschippers en beroepschauffeurs. In de afgelopen jaren is de wijze van gebruik en de manier waarop we de telefoon zijn gaan gebruiken gegroeid naar een niveau waarop er nu meer mobiele telefoons in Nederland zijn dan inwoners van het land.

De telefoon is een fashion statement geworden, niet meer alleen dat gebruikersvoorwerp wat we jaren geleden zagen als een handig onderdeel om onderweg bereikbaar te zijn. Het is in onze ogen nu een mode accessoire, een gadget en vooral een onderdeel van ons dagelijkse welzijn geworden. We kunnen niet meer zonder.

Wat houdt dit in voor iedereen die op zoek is naar een mobiele telefoon? NieuweMobiel.NL wil daarbij helpen en geeft met zijn database de mogelijkheid die keuze te maken. Themaverhalen melden je wat er in de markt te krijgen is en wat die onderdelen allemaal wel niet kunnen. De mobiele telefoon als hoofdonderwerp en middelpunt kan dan ook niet anders het eerste onderwerp zijn voor een dossier. We zullen de volgende onderdelen bespreken:

- Netwerken
- Vormfactors en soorten toestellen
- Nieuwe onderdelen in telefoons
- Tips & TricksPraat mee over dit artikel