BlackBerry presenteert integratie van Android-apps op PlayBook


Met de komst van de PlayBook, koos fabrikant RIM ervoor om Android-apps te ondersteunen op de tablet. Een revolutionaire beslissing, want het gaat hier om applicaties die gemaakt zijn voor een concurrerend systeem. Dat is een forse stap.

Met meer dan 200.000 apps is de Android Market, na de AppStore van Apple, de grootste verzameling applicaties die op dit moment voor een mobiel besturingssysteem bestaat. RIM heeft met het OS van de PlayBook een mooi en vlot werkend besturingssysteem in handen, maar het ontbreekt aan een bibliotheek met apps. De integratie van Android apps lost dat in één keer op. Het bedrijf neemt een risico, maar het is goed denkbaar dat dit een gouden zet is.

In bovenstaande video kun je zien dat de integratie van Android-apps zeer goed gelukt is. Voor de acties van de Android-menuknoppen is een oplossing gevonden door middel van gestures. De prestaties van de de apps lijken niet te lijden onder de implementatie van de BlackBerry, voor zover we kunnen beoordelen op basis van de video. De apps draaien vlot. De Android-apps zijn geïntegreerd in AppWorld, de applicatiemarkt van BlackBerry.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel