"Samsung presenteert nieuwe Android-toestel in VS"


Samsung komt in de Verenigde Staten met een mid-range Android-toestel, de Galaxy Prevail. Het toestel zal worden geleverd zonder TouchWiz, de bekende schil om Android die op alle toestellen uit de Galaxy-lijn geleverd wordt.

Geruchten gaan dat de Prevail door Boost Mobile, een Amerikaanse carrier gepresenteerd wordt. De specificaties van de telefoon passen bij de mid-range. De Galaxy Prevail komt volgens de geruchten met Android 2.2 Froyo, de een-na-laatste versie van het populaire besturingssysteem van Google. Dat is opvallend, want Samsung zou het toestel met een niet-aangepaste versie van Android leveren, dus de software kan niet de reden zijn om Android 2.3 Gingerbread niet op de smartphone te installeren.

Samsung Galaxy Prevail

Camera

Met 2 megapixels is ook de camera op het toestel aan de bescheiden kant. Samsung mikt met de Galaxy Prevail dus duidelijk op consumenten die een niet al te dure telefoon aan willen schaffen. Of het toestel naar Nederland komt, is onbekend. Hoewel Samsung de meeste toestellen wereldwijd distribueert, is ons land ruim voorzien van midrange Android-toestellen van Samsung, zoals de Galaxy Ace.

Bron: Phandroid.comPraat mee over dit artikel