Sony Ericsson W810i en K800i in de prijzen


Het telecomblad Connexie heeft in samenwerking met distributeur en eventpartner Dangaard Mobicall awards uitgereikt voor de beste telefoons van het afgelopen jaar.

Tijdens de feestelijke gala-avond sleepte Sony Ericsson maar liefst 3 awards binnen met de K800i cameratelefoon en de W810i Walkman® Phone. Daaraan vooraf maakte de gerenommeerde testsite van binnen- en buitenlandse vakbladen HetBesteProduct.nl bekend dat de top 5 van beste mp3-telefoons beheerst wordt door Sony Ericsson. Een opvallende conclusie was dat qua geluidskwaliteit en mogelijkheden de muziektelefoons van Sony Ericsson tegenwoordig kunnen concurreren met losse mp3-spelers.

De uitreiking van de Mobile of the Year awards van Connexie vond plaats tijdens het Telecomgala of the Year. De opbrengsten van dit gala gaan naar Kinderstem, een organisatie die zich inzet voor kinderen in sloppenwijken in arme landen. Een vakjury, waarin enkele grote telecomconcerns vertegenwoordigd waren, werd door de hoogleraar Retailing en Marketing Channels aan Nijenrode Business Universiteit geleid in deze verkiezing. Naast de mening van deze specialisten, werd ook onderzocht welk toestel onder de consumenten favoriet is.

Dubbele winnaar
De jury was het unaniem eens over de beste cameratelefoon. De Sony Ericsson K800i met de 3.2 megapixel camera maakt ronduit de beste foto’s, die ook nog eens van goede kwaliteit zijn wanneer ze worden afgedrukt. De foto’s zijn helder en mooi scherp. Bovendien is het toestel handig in gebruik. Voor de Telegraaf Publieksprijs konden lezers van de Telegraaf een week lang SMS’en welke telefoon zij het beste vonden. Het publiek koos massaal voor de Sony Ericsson K800i en dat maakte dit toestel tot een dubbele winnaar! De K800i sleep eerder dit jaar al de prijs voor beste telefoon binnen op de GSM Association’s Global Mobile Awards 2007. De K800i is de eerste uit de vorig jaar geïntroduceerde lijn van Cyber-shot™ telefoons. Deze serie telefoons combineert een topkwaliteit 3.2 megapixel camera met een mobiele telefoon waarmee snel en eenvoudig beelden mee kunnen worden uitgewisseld en gedeeld.

Beste muziektelefoon
Dezelfde vakjury verkoos de Sony Ericsson W810i Walkman® Phone tot grote winnaar in de categorie ‘beste muziektelefoon’. Het is een toestel waarbij muziek helemaal centraal staat: de mp3-speler is gemakkelijk te bedienen met een aantal sneltoetsen, het geheugen is uitbreidbaar en de kwaliteit van het geluid is hoog. Bovendien ziet de W810i er strak uit. “Sinds de introductie van de eerste Walkman® Phone in augustus 2005 hebben consumenten het concept van mobiele telefoon als volwaardige mp3-speler vol enthousiasme in hun levensstijl geïntegreerd. De nieuwe generaties telefoons met muziekspelers zijn langzamerhand zo goed, dat de producenten van losse mp3-spelers zich volgens de experts een beetje zorgen moeten maken,” zegt een verheugde Eric Rikken, Head of Marketing Benelux.

HetBesteProduct.nl
De mobiele telefoons van Sony Ericsson hebben de beste mp3-spelers. Dat concludeert de Nederlandse website HetBesteProduct.nl uit testen die zijn verschenen in Europese vakbladen en op gerenommeerde internationale websites. HetBesteProduct.nl verzamelt en analyseert testen van consumentenelektronica uit vakbladen in binnen- en buitenland. Door deze samen te voegen, laat HetBesteProduct.nl zien wat de beste producten zijn volgens experts. Op basis van de testgegevens is een top 5 samengesteld van mobiele telefoons met de beste mp3-spelers, waarvan de eerste, derde en vierde plek door respectievelijk de W950i, W850i en de W810i Walkman® Phones opgeëist worden. De Walkman® versie 2.0 in de W950i en de W850i wordt door diverse deskundigen betiteld als ‘sublieme muziekspeler’.Praat mee over dit artikel