LG GD900 Crystal met transparant keypad vanaf mei in de winkels


De LG GD900, het slider toestel met een transparant numeriek toetsenbord, wordt komende week live gedemonstreerd tijdens het CTIA event in Las Vegas. Het toestel krijgt dezelfde S-Class interface als de Arena en moet vanaf mei in de winkel liggen.

De LG GD900, zoals de Crystal officieel heet, is uniek omdat het de eerste telefoon is met een doorzichtig numeriek toetsenbord. Het is niet alleen puur een uiterlijke noviteit, het transparante keypad dient tevens als volledig touchpad! Hierdoor kun je eenvoudig door een internetpagina scrollen en is het zelfs mogelijk om aan handschriftherkenning te doen.

LG GD900 Crystal wordt tijdens CTIA gedemonstreerd
LG GD900 Crystal met transparant numeriek toetsenbord

Het toestel zagen wij al eerder op de LG Dealershow vorige maand in Tiel, echter was het toen nog voorzien van de laatste software. Nu is bekend dat ook de GD900 Crystal de nieuwe S-Class gebruikersinterface krijgt als waar de KM900 Arena over beschikt. Dit betekend een zeer gelikt, iPhone-achtig menu met bijbehorende bediening. Of de GD900 Crystal ook over een tweede processor beschikt om met al dit visuele geweld om te gaan is (nog) niet bekend.

Het slider toestel beschikt over een 3 inch groot touchscreen, met dus een transparant numeriek toetsenbord. Het numerieke toetsenbord doet daarnaast dienst als touchpad en kan geprogrammeerd worden om toepassingen te starten wanneer er een letter op wordt geschreven. Bijvoorbeeld de 'M' voor de MP3 speler. Daarnaast doet het toestel aan haptic feedback, dus geeft het een lichte trilling als een knop op het touchscreen wordt 'ingedrukt'.

Naast de S-Class UI maakt LG tevens bekend dat het toestel in mei officieel gelanceerd gaat worden op de Europese markt. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel