Nokia kondigt “onmiskenbare” 225 budgettelefoon aan


Nokia maakt na de overname door Microsoft nog steeds eenvoudige dumphones. De Nokia 225 en 225 Dual SIM zijn daar het bewijs van. Het zijn beiden “onmiskenbare” Nokia-telefoons met een vrolijk kleurrijk uiterlijk.

Volgens Nokia is de 225 haar dunste internettelefoon tot nu toe, al vragen we dat met 10,4 millimeter ons wel hardop af. Het 2,8 inch scherm is in ieder geval wel redelijk groot voor degelijke telefoons. Dat de 225 een échte internettelefoon is bewijst Nokia door de eigen Xpress Browser standaard mee te leveren. Hiermee surf je zonder al teveel data te verbruiken toch op internet. Verder ontbreken de apps Facebook en Twitter niet.

Nokia 225
De Nokia 225

De Nokia 225 is verder uitgerust met een 2 megapixel camera en een ingebouwde FM radio. Ook zijn er vijf spellen terug te vinden op het toestel; Block Breaker 3, Asphalt 6, Assassins Creed 3, The Avengers en Real Football 2012. En voor wie één simkaart niet genoeg is brengt Nokia ook de 225 Dual SIM uit. Beide modellen krijgen een adviesprijs mee van 39 euro en moeten in het begin van het tweede kwartaal beschikbaar komen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel