Volgende iPhone uitgerust met Sony-camera?


De directeur van Sony, Howard Stringer, maakte tijdens een interview met de Wall Street Journal een opmerking die geruchten aanwakkert dat zijn bedrijf de nieuwe lichting iPhone’s en iPad’s zal voorzien van camera’s.

Tot nu toe haalde Apple zijn camera’s bij OmniVision. Dit bedrijf introduceerde een aantal jaren geleden de Backside Illumination-technologie (BSI). Deze technologie zorgde ervoor dat CMOS-camera’s kleiner en kwalitatief beter werden. Sony heeft de BSI-technologie inmiddels ook in huis. Daarover maakte Howard Stringer een aantal opvallende opmerkingen. Hij sprak met de Wall Street Journal over de invloed van de Japanse tsunami op de fabriek van Sony in het zwaargetroffen gebied rond Sendai. Terloops wat informatie los over Sony’s productie voor Apple.

“Ik vraag me altijd af waarom ik voor Apple de beste camera zou maken", zei de topman van Sony, waarmee hij geruchten dat Sony werkt aan camera's voor producten van Apple aanwakkert. Het zou daarbij kunnen gaan om de iPhone, maar ook om de iPad of een computer of notebook van het bedrijf uit Cupertino.

8 megapixel?

Momenteel levert Sony nog geen sensoren aan Apple. Als dit gerucht waar blijkt te zijn krijgt de volgende generatie iPhone’s en iPad’s misschien een sensor van 8 megapixels of meer. Het zal hier waarschijnlijk gaat om een Sony Exmor R sensor die bijvoorbeeld ook al in de Xperia Arc zit.

Bron: Wall Street Journal


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel