“Samsung Galaxy S III heeft eerste échte 720p AMOLED-scherm”

· 4 reacties


Volgens geruchten wordt de Samsung Galaxy S III het eerste toestel dat écht een 720p AMOLED-scherm heeft. Op andere toestellen zagen we dit type scherm al, maar daar werd een pentile-indeling gebruikt.

De Samsung Galaxy S III krijgt naar verluidt een scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixel. Het scherm zou 4.65 inch meten, net zo groot als dat van de Galaxy Nexus. Geruchten uit Korea beweren dat dit toestel een Super AMOLED-scherm krijgt, anders dan het AMOLED-scherm op de Galaxy Nexus. Belangrijkste verschil tussen de twee de twee is de pentile-indeling, die niet op de Galaxy S III gebruikt zal worden.

Nexus
De Galaxy S III krijgt naar verluidt net zo'n groot scherm als de Galaxy Nexus (foto)

Door de pentile indeling is het mogelijk energie te besparen. Een pixel bestaat uit sub-pixel in verschillende kleuren, die ervoor zorgen dat de pixel de juiste kleur aanneemt. Bij pentile worden deze sub-pixels om en om gedeeld door twee pixels, waardoor minder subpixels nodig zijn, maar een geoefend oog kartelige randjes aan strakke lijnen ziet. De S III zal, als de geruchten waar zijn, geen scherm met sub-pixel-deling hebben, en dus écht 720 p zijn.

Bron: Theverge.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel